OB50 KB - Freja OB

Hold:
KB - Freja OB
Resultat:
0-1
Dato for kamp:
20-09-2017
Bedste spiller:
Anders Tang
Kampreferat:

Første nederlag til KB i denne sæson

KB skulle forsøge at tilbageerobre førstepladsen i kampen mod Freja OB. Der var som altid spænding mht. hvilket hold Freja kunne mønstre. De stillede et meget stærkt hold. KB var ramt af afbud fra Jørgen Jensen, Søren Würtz, Michael Jacobsen, Brian Lanng og Allan Glerup og havde en halvskadet Thomas Gørup på bænken. På trods af det havde KB stadig et slagkraftigt hold. 

Manageren lagde vægt på, at opgaven skulle tages med stor alvor, og at der skulle tænding på fra starten. Han stillede op i den traditionelle 4-4-2, dog ikke diamanten. Der skulle lukkes af inden der blev satset voldsomt fremad banen. Der skulle etableres en kompakt midtbane med få rum til Freja at spille i. Alle angreb skulle afsluttes, så Freja ikke fik kontraer. Det blev en meget dårlig første halvleg. Spillet var langsomt og der var alt for store rum til de boldsikre Freja spillere at boltre sig i. De løb ikke meget, men de løb rigtigt og lod bolden arbejde i sikre stationer. Vi løb heller ikke meget og lod bolden arbejde i langsomme og som regel usikre stationer. Det rum der skulle indsnævres blev kæmpe stort. Forsvaret stod dybt og angriberne stod højt. Midtbanen havde alt for stor arealer at skulle arbejde i. De vidste ikke om de skulle presse op eller falde tilbage. Angrebene blev sjældent afsluttet og der var masser af kontramuligheder til Freja. Sikke et rod.

Det blev en chancefattig kamp. Freja bragte sig foran på et hovedstød tæt under mål. En helt umarkeret spiller fik ugeneret lov til at heade et indlæg i mål. Det skete i en periode, hvor KB var i undertal som følge af et lidt fejlagtigt gult kort til Jes Kristensen. Han trillede bolden tilbage ved et frispark. Den endte 5 meter fra gerningsstedet, og straks blev Jes beskyldt for at sparke bolden væk.

I anden halvleg løb en ellers velsmurt Freja motor tør for brændstof. KB overtog det meste spil, men den afgørende aflevering var i reglen for upræcis. Det blev til et par halvhjertede forsøg, som løb ud i sandet. I kampens døende sekunder kom Peter Jørgensen dog tæt på, da han sendte et skud på overliggeren. Tættere på udligning kom KB ikke. De måtte acceptere sæsonens første nederlag til et hold, der på dagen var mere effektive i begge ender af banen.

Der var ikke mange der spillemæssigt levede op til eget niveau. Der var gode arbejdsindsatser. En der altid er garanti for en stor arbejdsindsats og samtidig bygger stadig mere på sit spil var Anders Tang. Hans indsats blev fortjent honoreret med den højt estimerede Bamse.

Ifølge den officielle turneringsplan er efterårs sæsonon nu slut. Det er den nu ikke for KB's vedkommende. En udsat kamp på udebane mod Viby IF afvikles næste onsdag. Den skal vindes, hvis KB vil hægte sig på et meget tæt løb i toppen af rækken. Spillerne giver udtryk for, at det vil de, men nu skal de godt nok vise det ovenpå dagens grumsede indsats.