Historien om en Bamse

Hold:
OB50
Dato for kamp:
10-05-2018
Kampreferat:

Historien om en Bamse

Et opslag på Facebook med Nissen som den glade modtager af den højt estimerede Bamse efter kampen mod VRI, har ført til en lang række spørgsmål. Hvad er der med den Bamse, hvorfor er den så populær og enormt værdsat? Historien kommer her.

I årene hvor det mere var reglen end undtagelsen, at KB blev Øst Jyske Mestre i både 45 og 50 års rækken, besluttede Manageren, at holdet skulle uddele en Bamse til kampens bedste spiller efter hver kamp. Der var kun et problem, han havde ikke nogen Bamse - jo, det havde han, men det var med Frejas blå og hvide striber, nok lidt upassende til et KB hold. 

Her trådte et af klubbens store koryfæer - Hans Peter Rasmussen - til. I sine undgomsår havde han fået en Bamse til ejendom ved afslutningsfesten. Et bevis på, at han havde være den bedste og mest stabile spiller på et af klubbens ungdomshold. Det var i 1957 - samme år som Manageren blev født. Den Bamse stillede "Rassi" til Managerens rådighed.

Den er nu blevet uddelt efter hver kamp i først OB45 og siden OB50 gennem mere end 15 år. Bamsen er blevet lidt præget af tidens tand, men også af den store ære, det er at modtage den. Den må nu udleveres godt emballeret i en 4 l. frysepose. Specielt de spillere der har modtaget den op til en sæsonpause, har været hårde ved den. Rygter vil vide, at det var en vinterpause hos John "Farver" Sørensen, der var ekstra hård ved Bamsen. Den stod på kaminhylden hele vinteren. Det gik hårdt udover plastfødderne, der ganske enkelt smeltede. 

Bamsen er delvist intakt, og nu kender I historien bag den højt estimerede Bamse. "May the best man" altid modtage den...