OB50 Freja OB - KB

Hold:
Freja OB - KB
Resultat:
2-0
Dato for kamp:
30-05-2018
Bedste spiller:
Christian Nissen
Kampreferat:

Skader forvandlede dominas til nederlag

KB stillede med hvad der lignede det bedste hold de kunne mønstre i dette forår. Det viste sig da også at være et stærkt hold, der dominerede de første 20 minutter mod et Freja hold, der også hørte til de stærkere. KB startede i den traditionelle 4-4-2 opstilling med diamanten på midtbanen. Når Brumme og Würtz er med i samme kamp, og samtidig har Allan Fys til at rydde op går det sjældent helt galt. Når Michael Jensen så samtidig blomstrer i en mere fremskud rolle, ligner det for alvor noget. Det var netop de væsentligste ingredienser i KB's flotte start på kampen. Bagude var Kurt Bay og Christian Nissen sikre boldspillende centerforsvarer og Jimmy Jensen og Anders Tang var omhyggeligt opdækkende backs. Helt fremme skulle Jørgen Jensen være "target man" i feltet og Henrik Jeppesen flakke lidt rundt bag ham.

Det lignede længe en god taktik og en vej mod en sejr som KB tørstede efter da Freja havde besejret dem med 1-0 i kampen i Kristrup. KB var som nævnt dominerende i den første del af kampen. Bolden blev flyttet hurtigt i sikre stationer, og det var mere reglen end undtagelsen, at det var Freja der måtte løbe forgæves. I mere end 25 graders varme, var det naturligvis en gunstig situation. Det blev til enkelte optræk til chancer, men de blev aldrig store. Tættest på kom Michael Jensen med et langskudbrag på overliggeren. Efterhånden som kampen skred frem, skruede Freja den fysiske "bisse" på. Storm var et stort frispark, ja, mon ikke han satte rekord i frispark uden at modtage kort. Jens Hammer fulgte trop. Han var ikke kun en spillemæssig "bisse", men også en ret usympatisk verbal "bisse". Det klæder ham unægtelig i meget ringe grad.

Kunststof kan være hård ved skrøbelige ben. Det måtte Würtz sande, da han fik problemer med akillessenen. Han måtte skadet forlade banen efter 25 minutter. Det lagde en dæmper på KB dominansen. Det skulle blive endnu værre. 0-0 blev pausecifrene.

I anden halvleg skruede Freja åbenlyst op for det hårde spil. Storm fortsatte den endeløse række af overlagte frispark. Selvfølgelig gjorde han det, når dommeren ikke straffede ham. Hammer ville også være med. Han slagtede brutalt Allan Fys i en voldsom tackling bagfra. Det kunne have kostet en alvorlig skade, men heldigvis er Fys en fysisk stærk spiller og kom på benene igen. Hammer slap nådigt med et gult kort - det burde have været mørkerødt. Det usympatiske var, at han end ikke kunne sige undskyld til en skadet modstander. 

Det sluttede ikke her. Storm langede en arm i hovedet på Brumme. Det kostede i flænge i læben og masser af blod. Heller ikke det blev straffet. Inden den episode havde Freja bragt sig på 1-0. Med to nøglespillere ude, blev det også til 2-0, i øvrigt på et flot gennemspillet Freja angreb.

Fysikken og skader afgjorde kampen. Freja havde ingen skrupler med at gå mere end hårdt til 50+ modstandere. Sådan kan fodbold også være. Det er absolut ikke "tudefjæs" herfra, man spiller efter den linje dommeren lægger, den var blot lidt for slap i forhold til en OB50 kamp.

Den højt estimerede Bamse var vanskelig at uddele. Christian Nissen udviste dog en kæmpe stor kampgejst. Han var aktiv i defensiven, og han havde flere flotte fremstød. Han udviste overblik og stor boldsikkerhed, ligesom han forsøgte at dirigere med et "såret" KB mandskab. Han var derfor en fortjent modtager af Bamsen.