OB50 KB - Auning IF

Hold:
KB - Auning IF
Resultat:
0-1
Dato for kamp:
25-09-2019
Bedste spiller:
Heinrich Kristensen
Kampreferat:

Bedste præstation af KB i efteråret

I de senere år har KB aldrig haft det nemt mod Auning IF.  De spiller næsten altid tætte opgør, men Auning har tilranet sig en kedelig vane, de vinder altid til sidst. Lettere omskrevet fra et gammelt Gary Linneker citat: "Fodbold er et spil, hvor 22 spillere løber rundt efter den samme bold, og når kampen er slut, har Auning vundet."

Således blev det desværre også denne onsdag aften. Det blev en meget jævnbyrdig affære, men Auning havde et overtag i første halvleg, dog uden at sætte Klaus Engelbreth i KB målet på de store prøver. KB præsenterede en helt ny spiller. Det var Morari Florin - eller blot Vuk - der er rumæner, men nu kollega til Jes Kristensen. Han fik at vide, at han skulle starte på bænken, men ville få en hel halvleg. Det forstod han ikke helt, så KB startede med 12 spillere på banen. Jes Kristensen måtte i hast forlade banen, da fejlen blev opdatet. Det betød en helt blank venstre forsvarsside, da Vuk løb rundt oppe i den modsatte ende af banen. Det blev justeret. Vuk fik historiens korteste debut da han efter kun 1 minut blev udskiftet med Jes. Han skulle siden vende frygteligt tilbage. Første halvleg endte med 0-0 på måltavlen. Undervejs blev det til et gult kort til Anders Tang for en, ja, man kan vel godt kalde det en nødbremse.

I anden halvleg sendte KB Ralph Otkjær og Vuk på banen. Det gav lidt mere dominans i det fremadrettede spil. Vuk viste sig at være en lynhurtig og skudstærk angriber. Med sin speed lagde han stort pres på Auning forsvaret. Auning er et gennemrutineret og sammenspillet mandskab. Holdet har en meget stærk midtbane, og de var hele tiden farlige på deres hurtige omstillingsspil. KB stod godt i forsvaret, hvor Heinrich Kristensen lyste op med en meget sikker og viljefyldt indsats. Også Nissen var særdeles påpasselig. Han blev imidlertid straffet i en situation der - set gennem krakilske dommerbriller - kunne dømmes, men som så sandelig var lige på kanten. I en nærkamp trådte en Auning spiller bagud direkte ind i Nissen, der ikke kunne undgå en uheldig nærkamp med fuld kontakt. Det blev takseret til straffespark. Det blev sendt i nettet i to omgange. Først måtte der tages et omspark, da kaptajnen - Jørgen Jensen - fortalte dommeren, at en Auning spiller var trådt ind midt i feltet under sparket. En ommer. Den blev også sendt i nettet. 0-1 til Auning. Engelbreth forsøgte en akrobatisk redning. Det er sjældent at se en keeper være tæt på en parering helt ude ved stolpen - med benene først - men sådan var Englens redningsforsøg.

Efter Aunings føringsmål var det KB der satte sig på kampen. Auning trak sig længere tilbage og Vuk var en evig kilde til uro i Auning forsvaret. Han satte Auning keeperen på en alvorlig prøve, men det farlige forsøg blev redet i stor stil med det absolut yderste af fingerspidserne. Jørgen Jensen ville også være med. Han så at keeperen stod langt fremme i feltet, og sendte et skud fra 40 meter på overliggeren. Kaptajnen var meget aktiv på det tidspunkt. Han måtte også redde et forsøg på egen mållinje, da Engelbreth var passeret. Endelig måtte han forlade banen med et gult kort. Det blev uddelt et minut efter episoden - som så ganske tilforladelig ud - ikke mindst på kraftig opfordring fra flere Auning spillere. De følte, at KB's kaptajn i flere situationer agerede dommer, nu ville de også være med - og det fik de så lov til. KB's store midtbaneorganisator - Niels Brumme Hvid - måtte forlade banen med en forstrækning i baglåret. Det lyder måske mærkeligt, men "Lille Brumme" fylder enormt meget på KB mandskabet, så hans udtrækning af kampen, gjorde naturligvis ikke mulighederne bedre. KB slap en forsvarsspiller og dermed den indarbejdede diamant. Flere spillere blev sendt frem på banen. Det gav dem et massivt overtag i den sidste del af kampen.

Jeppe og Vuk var hele tiden farlige i front. Overtaget førte bl.a. til, at Henrik Jeppesen brød igennem på højrekanten. Han sendte et fremragende indlæg i feltet. Her dukkede Vuk, der kom stormende bagfra, op og udligenede. Auning forsvarerne stod og flagrede med armene i vejret. Det så dommeren og han dømte ukorrekt offside. Det var KB's største chance for udligning. Nu endte det hele med en sejr på 0-1 til gæsterne, der var et presset hold i slutminutterne.

KB spillede en flot anden halvleg, men det var desværre ikke nok. Der var flere store præstationer. Bedst af alle var Heinrich Kristensen. Han var en sand klippe i forsvaret. Indsatsen blev da også honoreret med den højt estimerede Bamse. KB har haft et OK efterår, men det er blevet til for mange snævre nederlag og unødvendige pointtab. Inden vinterpausen resterer der kun én kamp. Den afvikles helt ekstraordinært på en lørdag. Lørdag den 28. september tager KB imod gæsterne fra AGF. Det bliver et nyt spændende opgør. Mød op på Stadion. Klubhuset har åbent og der serveres de berømte "Ribbenburgere" og naturligvis kolde øl og vand.