OB50 KB - AGF

Hold:
KB - AGF
Resultat:
2-4
Dato for kamp:
28-09-2019
Bedste spiller:
Morari "Vuk" Florin
Målscorere:
René Dahlstrøm, Allan Fys Pedersen
Kampreferat:

AGF var for stor en mundfuld

AGF bad lørdag formiddag om at spille en 9 mands kamp, da de kun kunne skrabe 10 mand sammen til denne utraditionelle lørdagskamp. Lad det være sagt med det samme, de 10 spillere de til gengæld fik samlet var af en meget høj kaliber. Løbestærke, hurtige, boldsikre og godt sammenspillede.

Inden kampen blev de to hold enige om at spille 10 mands på en 9 mands bane, men på én betingelse,  i tilfælde af en skade til AGF, ville KB trække en spiller ud. Der efterlyses konstant fairplay i fodbold, derfor indgik manageren denne aftale - han er vel det reneste symbol på fairplay...

10 mands fodbold bekom tydeligvis AGF bedre end KB - eller også var de bare en tand bedre end KB. De startede som lyn og torden. Sekundviseren havde vel dårlig bevæget sig en hel omgang, før de havde scoret til 1-0. KB havde planlagt en 3-4-2 opstilling, med de to backs - Tang og Jes - som faste markører, og Nissen som en gammeldags sweeper. Sådan kom det ikke til at gå. GF'erne angreb konstant på fløjene, så Tang og Jes blev trukket bredt. En særdeles hurtig og aggressiv angriber tvang Allan Fys tilbage på banen, så han reelt kom til at spille forstopper. Det efterlod hans normale domæne - den defensive midtbane, eller 6'eren - relativt tom. Det kunne mærkes. Fys forsøgte at dække begge positioner. Det sendte ham ud på umenneskelige løbeture, men intet er naturligvis umenneskeligt for denne jernmand. KB blev presset i bund af et godt spillende AGF hold. Det blev også til 0-2 til gæsterne efter en dødbold - eller standardsituation, som det hedder i moderne fodboldsprog. Referenten har aldrig forstået det moderne begreb. Hvad standard er der i en situation, der kan varieres på utallige måder?  

Herefter så det ud som om at de Hviiid lige skulle have en puster. Under alle omstændigheder fik KB mere greb om spillet. Det blev til flere gennembrud over begge kanter, men indlæggene var i reglen for upræcise. De blev oftest plukket ned af keeperen, eller også endte de i områder, hvor der ikke befandt sig røde trøjer. Vi skulle helt hen til halvlegens slutminutter før det lykkedes for KB at reducere. Det skete ved René Dahlstrøm, hvis skud godt nok blev rettet af i AGF forsvaret. Fødselaren Ralph Otkjær fik en dårlig fødselsdagsgave, da han måtte forlade banen med en fiber. Han blev dermed føjet til en forholdsvis lang skadesliste, der i forvejen rummer Teddy Olsen, Søren Würtz, Niels Brumme Hvid, Michael Jacobsen, Henrik Jensen, Kenny Holm og Ole Toft, ligesom der var afbud fra Kurt Bay og Heinrich Kristensen.

I pausen var Manageren i et dilemma. Han ville gerne styrke defensiven, men på den anden side skulle man jo fremad, hvis man skulle indhente AGF. Han fastholdt derfor opstillingen. Der var optræk til gode KB fremstød i starten af anden halvleg, men det blev aldrig til åbne chancer. Gæsterne var til gengæld altid farlige på deres kontraer. Det virkede til, at de havde et fysisk overtag. KB'erne var nok lidt trætte. Flere af spillerne spillede deres tredje kamp på kun 6 dage. Der var flere ekspertkommentarer på sidelinjen. Trioen Allan Olesen, Henrik Vestergaard og Regin Jensen mente, at flere af KB's spillere nok kunne trænge til at tabe 10-15 kilo for at finde deres topniveau. Der er jo tale om virkelige eksperter -  på niveau med Mølby, Frimann og Tøfting. Et blik på den trimmede trio satte virkelig deres kommentarer i relief.

Bedst som KB satsede på en udligning, lukkede AGF kampen. Et indlæg i feltet, som jo bør domineres af keeperen, endte i maven på Allan Fys og gik i nettet til 1-3. Fys er en af de mere trimmede spillere. Havde han haft en "dunk" som de tre eksperter, ville bolden være blevet opslugt og dermed blot dumpet ned på jorden, hvorfra den ville kunne losses væk. Nu endte den - via spændstige mavemuskler - i nettet. Engle kunne blot passivt betragte situationen. Det blev også til 1-4 inden Allan Fys i slutminutterne kunne udligne sit eget målregnskab med et flot hovedstødsmål efter hjørnespark. 2-4 blev slutresultatet. Inden kampen havde KB blot ladet modstanderne score 8 gange i 6 kampe. Nu blev det pludselig 12 mål i 7 kampe. KB havde ellers fået en fordel, da en AGF spiller fik et gult kort efter en batalje med KB's kaptajn - Jørgen Jensen. I situationen op til bataljen havde Jørgen måske lavet 3-4 frispark på GF'eren. Kaptajnen var således ikke voldsomt populær i AGF lejren. Jørgen forholdt sig meget afdæmpet i situationen. Kaptajnens håndbevægelser mindede lidt om navnkundige Gentile fra Italien. Han tegnede altid en bold i luften, når han havde "slagtet" en modstander -  altså for at vise, at der var ren bold. Således også Kaptajnen.

Konklusionen på kampen må være, at KB ikke var ringe, men at AGF til gengæld fik vist, hvorfor de er puljens suveræne tophold med maksimumpoint. KB havde flere gode præstationer. En af disse stod lille vævre Vuk for. Ham havde århusianernes spillere vanskelig ved at styre, hvorfor de da også måtte diske op med flere frispark for at bremse ham. Vuk blev meget fortjent hædret med den højt estimerede Bamse. Vuk fik lov til at røre Bamsen, men han fik den ikke udleveret. Manageren har taget den til sig i vinterpausen i et forsøg på at restaurere den. Utallige ophold på diverse kaminhylder har ganske enkelt smeltet fødderne til ukendelighed.

KB kan nu gå på vinterferie. En lang pause venter inden sæsonen kan genoptages i april 2020. Afslutningen blev markeret med Anette Mogensens fremragende Ribben-burgere og en enkelt Thor pilsner i klubhuset. Der var to fødselarer - Brian Tøjmand og Ralph Otkjær. De var begge værter ved en kasse øl - altså en fra hver - så det er muligvis blevet til mere end en enkelt Thor pr. spiller. Stort tillykke til begge fødselarer og god vinterferie til alle spillerne.

Manageren vil naturligvis spionere på Tirsdalen om lørdagen for at se, om spillerne vedligeholder formen, eller endnu bedre bygger den op. Han vil også bruge vinterpausen på at vurdere, om det er på tide, at den indarbejdede midtbanediamant revideres. Det vil han sandsynligvis være bekymret ved, nu hvor han har brugt 5 år på at få spillerne til at forstå principperne i taktikken. Manageren vil nok også granske lidt i begrebet standardsituationer. Måske finder han frem til et svar på, hvordan en situation med 1000 forskellige muligheder kan kaldes en standardsituation. Måske vil han også bevæge sig væk fra begreber som 6'eren, de to 8'ere, 10'eren, den falske 9'er o.l. Skal holdet vænne sig til begreber som målmand, backs, center-halfback, halfbacks, inner-wings og fløje og center-forward? Svarene på sådanne spørgsmål blæser i vindene - og de kan jo være ret voldsomme hen gennem efteråret og vinteren.