OB50 CIF - KB

Hold:
CIF - KB
Resultat:
0-1
Dato for kamp:
12-06-2019
Bedste spiller:
Niels Hvid
Målscorere:
Teddy Olsen
Kampreferat:

KB ubesejret i en måned og fire dage

KB har ikke haft en nem sæson. Skadeslister så lange som en toiletrulle, ineffektivitet i de afgørende situationer - i begge ender af banen - og unødvendige pointtab har betydet, at holdet må tage til takke med en plads i den modsatte ende af den sjove. Dagens kamp var også en udfordring. Med 10 afbud måtte manageren trække store veksler på spillere der også havde været i kamp om tirsdagen. Der var faktisk kun fem helt firske spillere til rådighed.

At  manageren så oven i købet droppede den meget indarbejdede midtbanediamant, sendte chockbølger gennem mandskabet. Hvad nu med 9'eren? Hvad nu med den falske 8'er og ikke mindst de to 10'ere, hvoraf den ene som regel er falsk? Hvad nu med 6'eren? Ville der ikke gå koks i denne nummerleg med en helt ny opstilling? Det måtte tiden vise.

KB kunne stille op i et helt nyt kampsæt. De så flotte ud i den nye Hummel dragt. Mere end halvdelen af holdet har et relativt lavt tyngdepunkt - d.v.s. korte ben og lang overkrop - så ingen kunne klage over for korte/små shorts.

Det blev faktisk et rigtig god kamp fra KB's side. Hjemmeholdet lagde godt nok bedst ud. De var boldsikre og meget bevægelige. Deres offensiv trak KB's zoneopdækning helt fra hinanden, og de slidte KB spillere måtte løbe mange meter i starten af kampen. Kaptajnen Jørgen Jensen startede i målet. Det gjorde han fint. Han er god med fødderne og det udnyttede han flere gange. De fleste KB angreb blev igangsat helt nede fra eget mål. Som sekundviseren bevægede sig rundt på skiven, fik KB mere styr på kampen og organisationen. Bolden blev kørt fint rundt i sikre stationer. Det blev til enkelte forsøg fra distancen. De lykkedes ikke. Det gjorde det heller ikke, da Rico Nielsen pludselig var alene med målmanden. Han kom for tæt på Rico, som kun kunne sende bolden i brystet på keeperen. KB kæmpede ufortrødent videre, og det var imponerende et se den løbevillighed og det fine positionsspil holdet viste, specielt i betragtning af, at mere end halvdelen af holdet absolut ikke kunne klage over manglende minutter i benene - vel nærmest tværtimod. Det hele endte med 0-0 ved pausen.

I pausen overtog Heinrich Christensen målmandshanskerne fra kaptajnen Jørgen Jensen, der til gengæld indtog en central position på midtbanen. Den rokade betød, at man vendte tilbage til den næsten aldrig svigtende midtbanediamant. KB overtog faktisk spildominansen i starten af anden halvleg. Niels Hvid var her, der og alle vegne. Han var omdrejningspunktet på midtbanen. Kaptajnen Jørgen Jensen fik også en meget central rolle i fordelingen af spillet, og Allan Fys løb lige så meget som han altid har gjort - d.v.s. 10-12 km på 60 minutter. Forsvaret var meget kompakt. Kurt Bay var en sikker styrmand og foran ham, lukkede Anders Tang stort set alle huller. De to backs Murer og Jimmy var også meget påpasselige i defensiven og aktive i offensiven. Desværre fik Kenny Holm problemer med en skade i foden. Han havde været en bevægelig og altid spilbar midtbanedynamo sammen med Niels Hvid. Han måtte trække sig tilbage for en stund. Det gav plads for Kim Hjortshøj. Han var i gang med en stille og rolig genopbygning af formen efter en længere skadespause. Den stille opbygning betød, at han nu måtte spille sin kun anden kamp på to dage. Rico fik problemer og måtte udgå. Det betød, at Kenny kun fik få minutters restitution. Der blev trukket hårdt på alle ressourcer. 

Midt i disse hyppige udskiftninger brød Jimmy Jensen igennem på højrekanten. Han fandt Teddy Olsen med en dyb stikning. Teddy har to ben. Et han kan sparke med (det venstre) og et han kan støtte på (det højre). Han valgte at støtte på højre og sendte træfsikkert bolden i nettet med venstre. Et flot mål på et lige så flot angreb. I slutfasen satsede CIF. Det gav et par chancer, som Heinrich sikkert tog sig af. KB havde også sine muligheder, men det hele endte med en KB sejr på 1-0.

KB kørte hurtigt tilbage til Kristrup efter sejren. Den skulle nydes med et par stykker smørrebrød og en enkelt pilsner i klubhuset. Her skulle Bamsen uddeles. Den fandt sin trykke plads i Niels Hvids favn. Han spillede sin vel nok bedste kamp i foråret. Han har nu retten til at opbevare den højt estimerede Bamse i hele sommerferieperioden. Det er som regel en meget værdsat rolle, og der var da også enkelte tårer i Brummes glædesøjne, da han modtog Bamsen.

Manageren holdt en varm tale for holdet. "I kæmpede på imponerende vis i dag. Normalt deler jeg ikke roser ud til jer. Det er ganske enkelt fordi, der sjældent er noget at rose. Det var der i dag, tak for en stor indsats." Jørgen Jensen løb med topscorerværdigheden. Han endte på 4 mål. Allan Fys blev kåret til Årets Spiller. Han havde erobret den højt estimerede Bamse hele 3 gange. Heinrich banker på som potentiel målmand. Han havde forstået kunsten at stå på mål. "Det er ikke så svært, man skal bare tage de skud der kommer," var hans visdomsord. De er hermed givet videre til alle målmænd i klubben.

Hermed erklæres sæsonnen 2018/2019 for lukket. Vi har planer om en stærk tilbagevenden i efteråret, vi har også planer om, at rykke 6-7 pladser opad i tabellen. Det kræver mod, vilje, holdånd og ikke mindst styrke. Manageren går nu i tænkeboks. Hvordan skal han frembringe disse egenskaber i den trup, der i 2018/2019 har bestået af 29 spillere? Manageren har haft mange udfordringer i sin lange karriere, men denne er nok en af de helt store.