Serie 1 Hobro IK - KB

Hold:
Hobro IK - KB
Resultat:
1-1
Dato for kamp:
25-09-2016
Målscorere:
Christian Gregersen
Kampreferat:

Jernvilje bag et point i Hobro

KB var oppe mod en stor mundfuld, da de søndag aften mødte Hobro IK's 1.divisionsreserver på DS Arena. Hjemmeholdet stillede med fire kontraktspillere. Mads Jessen, med 87 førsteholdskampe for HIK og U21 landskampe, på CV'et optrådte på den defensive midtbane. Quincy Antipas, tidligere stor Superliga profil og med A landskampe på CV'et, var en skræmmende angriber. Derudover havde de Rune Hastrup, med over 40 Superligakampe som ballast, på højrekanten. Endelig havde de Alexander Nybo, med 12 U-landskampe og seks førsteholdskampe for HIK, med i målet.

Ikke nok med at Hobro IK stillede med et kanonmandskab. KB måtte samtidig se bort fra Michael Christiansen, Rasmus Schjødte, Peter Busch og Thomas Eriksen, ligesom holdets rutinerede anfører, Jonas Andersen, måtte opgive at stille op til kampen under opvarmningen. Derfor handlede det virkelig om at "stå sammen i bussen". I Jonas Andersens fravær, trådte Henrik Kristianse ind som anfører. Det kan nok være at han trpdte i karakter med godt overblik og sikkert spil i det centrale forsvar. Cheftræner Finn K. Jensen havde følgende oplevelser af kampen:

"Vi startede med kun 12 mand, da Lasse Mogensen, der er træner for serie 3 holdet, var til kamp i Randers KFUM, og først kunne komme senere. Vi startede kampen rigtig stærkt. Vi var tæt på at komme foran efter få minutter, da Anders Maaetoft sendte et af sine frygtede indkast ind i hovedet på Lasse Povlsen. Da Hobro IK's ellers meget velspillende målmand oversatsede, kunne Lasse Povlsen dirigere bolden mod et tomt mål, men desværre strøg bolden lige over overliggeren. Det var ikke første gang Lasse Povlsen vandt en luftduel. Vi sparkede alle udspark efter ham gennem hele kampen, og han tabte kun en hovedstødsduel - klasse.

Hobro IK begyndte gradvist at sætte sig på kampen. Især kom vores venstre kant på overarbejde, men den opgave klarede Christian Jensen og Anders Maaetoft på glimrende vis. Vi skulle 20 minutter ind i kampen, før Hobro fik deres første reelle chance. Den blev ikke skabt på godt spil, men på en sjælden fejl i vores forsvar. Heldigvis var Lasse Jensen på toppen og hev en meget stor redning ud af ærmet. Efter 30 minutter fik Hobro en fri chance, som opstod efter en tydelig offside situation, men heller ikke i den situation formåede de at score. Efter 34 minutter fik Richard Bertelsen driblet/kæmpet sig igennem Hobro forsvaret, og var pludselig alene med Hobro keeperen, som desværre diskede op med en klasseredning. Fem minutter senere blev Mathias Møller fældet i det kriminelle felt. Klart straffespark. Vores normale skytte var ude, men Christian Gregersen tog ansvaret overfor Alexander Nybo, der flere gange har ageret Hobro helt i den disciplin i DBU poklaen. Han var dog ikke i nærheden af at rede Gregersens iskoldt eksekverede straffespark. 

I anden halvleg kom vi ud som lyn og torden, og her måtte Alexander Nybo vise sin klasse for at hindre et perfekt timet hovedstød fra Lasse Mogensen i at gøre det til 0-2. Den chance havde mange set inde. I stedet brød Hobro igennem for første og eneste gang i vores højre side, som en velspillende Sinthu ellers havde gjort til sit domæne. Christian Gregersen, vores kæmpe motor på den centrale midtbane sammen med Nikolai Thomassen, begik straffespark. Lasse Jensen, der ellers er uhyggelig stærk i den disciplin, måtte give fortabt og se Hobro udligne.

Quincy Antipas fik herefter gult kort for at sparke bolden væk. Han forstod ikke helt, at han skulle ud i 10 minutter - det skal man jo ikke under DBU. I de 10 minutter Hobro ver nede med 10 mand sad vi på spillet og fik skabt et par halve chancer. Hobro sluttede imidlertid godt af og 6 minutter før slutfløjtet fik de en stor chance - et frispark ca. 20 meter fra mål. I Superligaen har Mads Jessen før banket den op i krydset fra denne afstand. Vi krydsede fingre for, at det ikke skulle lykkes denne aften i serie 1. Man kunne mærke, at en velbesøgt DS Arena summede af forventning til, at Jessen skulle gøre det onde ved os. Han ramte bolden perfekt, og den var på vej op i krydset. Heldigvis var Lasse på vej samme vej, og i fuld længde pillede han pynten af et ellers glimrende forsøg.

Uafgjort 1-1 var et fair resultat. Hobro havde nok bolden mest, men vi havde de fleste chancer. Begge målmænd havde to meget store redninger. Det var en kamp med stor spænding og høj intensitet. Ja, her to døgn efter kampen, føler jeg næsten stadig adrenalinen pumpe i kroppen. Jeg er stolt af vores præstation. Vi gav alt hvad vi havde i os. Så meget at fire spillere havde krampe indenfor de sidste 10 minutter. Vi var heldigvis 13 spillere der alle ydede det optimale. Også de der kom ind fra bænken, bl.a. Banu, ydede det maksimale. De viste, at vi heldigvis har en god bredde i truppen. At kampen også havde været hård for Hobro, viser det faktum, at de havde tre spillere nede med krampe.

 

Jeg kan kun sige tak til KB drengene. Det var en fornøjelse at se dem kæmpe en hvis legmesdel ud af bukserne og dermed erobre det ene point mod en stærk modstander. Vi er i sandhed vanskelige at besejre i øjeblikket".