Det blev et meget spændende foredrag. Michael kom meget langt omkring i hans historie om Randers FC's situation og ikke mindst om fodboldens situation. Via hans fortid i medieverdenen, har han stor indsigt i de mekanismer der styrer TV-pengene og ikke mindst de parametre der der styrer antallet af TV-seere og tilskuere på stadion. Konkurrencen er benhård på underholningsmarkedet. Mobiltelefoner, tablets og computere gør, at publikum er "på" hele tiden. Derfor er det en kamp om det potentielle publikums tid.

For at vinde kampen om den tid, er Gravgaard helt overbevist om, at klubberne skal turde være sig selv, og når de så er det, skal de tegne et ærligt billede af hverdagen. Du skal ganske enkelt være modig nok til at åbne dørerne for publikum. Det er hele ideen bag Superligaen Backstage. Superligaen er tvunget til at blive mere folkelige. Det skaber popularitet og dermed interesse. I den forbindelse trak han en lige linje tilbage til firserne, hvor fodboldlandsholdet på det nærmeste stjal hele mediebilledet. Spillerne var åbne og ærlige. De blev set med en smøg og øl i hånden efter kampene. De var fuldstændig i øjenhøjde med danskerne - og de var populære. Randers FC har valgt at slå dørene op på vid gab. Storklubber i Europa er på vej med samme koncept. I den forbindelse nævnte han Juventus på Netflix og Manchester City på Amazon.

Gravgaard er overbevist om, at den danske Superliga skal på banen med nye tanker og en anderledes åbenhed for at overleve på den lange bane. Hvis ikke vil de tabe kampen om publikums tid.

Michael kom også ind omkring spillerne og trænerne i Randers FC. Den store forskel på Ólafur Kristjánsson og Ricardo Moniz. En spændende verden, men så sandelig også vanskelige vande at navigere i. Der var spørgsmål om, hvorfor Randers FC har så få danske profiler i truppen. Svaret var ganske kort, de er for dyre. Der er en meget stor konkurrence i Superligaen. På trods af en skrantende økonomi i mange klubber, går de stigende TV indtægter som regel i lommerne på spillerne og deres agenter, som følge af den overbudspolitik der finder sted.

En spændende aften med Randers FC direktør Michael Gravgaard. Han vandt ved nærmere bekendskab. Der var programsat en time, og han talte i to - dels på grund af stor spørgelyst blandt deltagerne, men så sandelig også fordi Michael har så meget på hjerte. Vi håber han lykkes med sit store arbejde og at Randers FC får bevæget sig opad i rækken.